Zanimivosti

Podpeško jezero
http://www.svetlana.si/?p=3628
Na končni postaji 19 a, se odpravimo na desno, mimo kažipota in po ene dvesto metrih, pridemo do jezera. Ob lepem sončnem vremenu, kot je bil danes, se lahko ob jezeru sprehodimo, se naužijemo čistega zraka in lepe narave. Ob jezeru je tudi gostišče, z lepo teraso, s katere je lep razgled na jezero in okoliške hribe in nastalo je kar nekaj fotografij.

Maria Worth
http://www.svetlana.si/?p=3806
Naš cilj pa je bila vas Marija ali Maria Worth, ki je bila v preteklosti otok, ker pa se je jezerska gladina znižala, je ostala na polotoku.

Modelarstvo od A do Ž
http://www.modelarstvo.si
Modelarstvo.si je spletni portal namenjen modelarstvu in zgodovini slovenskega letalstva. Zajema teme, ki so zanimive za začetnike in izkušene modelarje.

Dvorec Štatenberg
http://www.svetlana.si/?p=5343
Na izletu, kjer smo si ogledali majhen delček naše lepe Štajerske, smo obiskali tudi dvorec Štatenberg.

Dietetika | Prehrana za Zdravje – Health & Nutrition
http://www.dietetik.si/
Dietetika, kvalitetne vsebine na temo Prehrana, Zdravje in Aktivnost. Bolezen in prehranska terapija. Hujšanje, dietoterapija, fitnes, šport in zdravi recepti.

Botanični vrt v avgustu
http://www.svetlana.si/?p=3013
Saj enkrat na mesec, se v prostem času, sprehodim po Trnovskem pristanu, do ljubljanskega Botaničnega vrta. Vsakokrat me pričakajo nove barve, novi cvetovi. Tudi v vročem avgustu je tako.

Ali imajo psi šesti čut
http://www.svetlana.si/?p=3106
Odkritje, da imajo psi v nosu poseben detektor za infrardeče žarke, govori v prid temu, da imajo psi res “šesti čut”. Tako naj bi naprimer bernardinec zmožen ugotoviti ali je človek, ki ga je zavohal pod snežnim plazom še živ.

Svetovni dan živali
http://www.svetlana.si/?p=3512
Svetovni dan živali, 4. oktober 2009, Ljubljana, park Tivoli, Pasja raven Vsem ljubiteljem psov, vseh pasem, tudi čistokrvnih mešančkov, malih in velikih, mladičev in starejših kužkov, je lahko kar lepo žal, da danes niso prišli v Tivoli. Ob Svetovnem dnevu živali, se je tu odvijalo praznovanje za hišne ljubljenčke in njihove lastnike ter za vse tiste, ki imamo radi pse. Bilo je tudi nekaj mačkov, ki so se prav dobro počutili med množico psov.

Ovčji in kozji sir
http://www.zdravobitje.si/ovcji-in-kozji-sir/
Kozji sir zaradi vsebnosti nenasičenih maščob in provitamina A velja za enega od najbolj zdravih živil. Ugodno vpliva na naše telo in počutje, poleg tega pa je kozje mleko zaradi nekoliko drugačne sestave primerno ravno za izdelavo najkakovostnejšega sira.

V isti kategoriji: