Pomemben del opreme za vsakega motorista

Izkušeni in amaterski motoristi imajo z nošnjo kakovostne moto opreme številne prednosti. Varnost je vedno prvega pomena, saj smo pri vožnji z motorjem izpostavljeni številnim nepredvidljivim okoliščinam. Poleg čelade je motoristična jakna izredno pomemben del opreme za vsakega voznika motorja. Njena naloga je, da nas zaščiti pred vremenskimi vplivi in tako preprečuje utrujenost. Obenem pa zaščiti zgornji del telesa v primeru padcev. Narejena je iz trpežnega materiala, ki nam v vsakem vremenu nudi udobje in varnost, neglede na motor, ki ga vozimo.

Kdaj so motoristične jakne postale del opreme za motoriste?

Dandanes lahko izbiramo med številnimi izvedbami varnostnih oblačil za motoriste. Moderne motoristične jakne so narejene iz visoko-kakovostnih materialov, ki zdržijo leta in leta uporabe. Imajo pa vgrajene tudi številne varnostne komponente, ki preprečujejo poškodbe pri padcih in udarcih. 

motoristična jakna za varno vožjo
Motoristična jakna je nepogrešljiv kos oblačila pri vožnji z motorjem. Ščiti vaše roke, trup in notranje organe v primeru nesreče. Za vožnjo z motorjem je najboljša izbira usnjena ali tekstilna jakna. Zagotavljajo dobro odpornost proti obrabi in imajo oklep na ramenih in komolcih. Če se vožnji v slabem vremenu ni mogoče izogniti, bo nepremočljiva tekstilna motoristična jakna vaša prava izbira.

Motoristična kultura se je skozi desetletja razvijala na različne načine. Še vedno pa je motoristična jakna simbol edinstvenega stila, ki je zaznamoval vse motoriste. Prvič jo lahko opazimo v začetku dvajsetega stoletja, ko so na tržišče prihajali različni motorji in se je število voznikov zato tudi povečevalo. Sčasoma pa so motoristi pričeli razumeti, da jakno ne potrebujejo samo za zaščito pred vremenskimi elementi, ampak tudi za ohranjanje varnosti.

Ali so današnja motoristična oblačila bolj napredna?

Vsekakor je novejša oprema za motoriste bolj varna in udobna za nošnjo, kot pa so bila na voljo na začetku razvoja motorističnega načina življenja in kulture. Današnja motoristična oblačila so narejena iz naprednih materialov, ki kljubujejo obrabi in zaščitijo telo motorista v različnih situacijah.

Podjetje Alpinestars vgrajuje visoko-tehnološke rešitve v oblačila za motoriste, ki varujejo telo voznika v vseh vremenskih pogojih in pred padci.

Zato je močno priporočeno, da vedno pri vožnji motorja uporabljamo poleg čelade tudi rokavice, škornje, hlače in seveda jakno. Tako bomo pripravljeni na vse izzive, ki jih lahko srečamo v urbanem ali drugem okolju, ko se bomo vozili z motorjem.

V isti kategoriji: