Zakaj je dvigalka za avto obvezna oprema v vašem vozilu?

Če se do sedaj še niste znašli v situaciji, ko bi morali zamenjati gumo na vašem vozilu, potem bi lahko rekli, da ste med redkimi srečneži. S predrto oziroma prazno gumo se je v svoji vozniški karieri srečalo že veliko voznikov in v vseh primerih je bila dvigalka za avto nepogrešljiv pripomoček pri menjavi gume. Ali vas zanima, zakaj?

Kot že ime pove, je dvigalka za avto posebna dvižna naprava, ki nam omogoča lažje dvigovanje težkih bremen, kot je na primer avto. Napravo najdemo pri vseh vulkanizerjih, avtomehanikih in tudi v številnih domačih delavnicah, poleg tega pa je tudi obvezna oprema vsakega avtomobila. zato jo je potrebno imeti vedno v avtu, podobno kot rezervno gumo, prvo pomoč, varnostni trikotnik in drugo opremo.

hidravlična dvigalka za avto na voljo v različnih izvedbah.
Hidravlična dvigalka za avto je med najbolj priljubljenimi. To je dvigalka za avto, ki je sestavljena iz robustne kovinske ali aluminijaste konstrukcije in je na voljo v različnih izvedbah.

Različne vrste dvigalk za avto

Dvigalka za avto je torej namenjena dvigovanju avtomobila. Sicer se tega postopka najpogosteje lotimo pri menjavi gum, kar pa še zdaleč ni edini primer. Dvig avtomobila je na primer potreben tudi pri menjavi olja, menjavi zavornih ploščic in drugih popravilih.

Glede na to, čemu in kdo uporablja dvigalko za avto, poznamo različne vrste dvigalk. Med najbolj priljubljenimi je talna dvigalka, ki ji pravimo tudi hidravlična dvigalka za avto. Njena največja prednost je, da je izjemno enostavna za uporabo.

Za primer, da boste morali zamenjati gumo, je dobro imeti dvigalko. Za večjo varnost v prometu je ključnega pomena ustrezna avtomobilska oprema. Medtem, ko je obvezna avtomobilska oprema za vse enaka, pa poleg tega ne smemo pozabiti tudi na vso dodatno opremo, kot so tudi rezervni deli za avto. Vse lahko dobite v spletni trgovini Silux.

Druga vrsta dvigalk je ročna dvigalka za avto. Na prvi pogled je podoba steklenički s podolgovatim valjastim ohišjem in ima v primerjavi z drugimi dvigalkami tudi precej večjo dvižno moč. Poleg že omenjenih dvigalk pa poznamo še pnevmatsko dvigalko, ki sicer omogoča hiter dvig vozila, vendar je zaradi kompresorja dražja, ter pnevmatsko hidravlično dvigalko za avto.

V isti kategoriji: