Zakaj so avtomobilski brisalci pomembni in kako jih izbrati?

V lepem sončnem vremenu slaboh avtomobilskih sesalcev praktično ne opazimo. Kadar pa se vozimo v dežju, snegu ali megli so kakakovstni avtomobilski brisalci ključnega pomena za boljšo vidljivost in s tem posledično tudi varnost. V takšnih situacijah si obrabljenih brisalcev za avto nikakor ne smemo privoščiti.

Glavna naloga avtomobilskih brisalcev je torej brisanje dežnih kapljic, snega in megle z vetrobranskega stekla avtomobila, v lepem vremenu pa skupaj s tekočino za vetrobransko steklo odstranjujejo umazanijo. Da lahko opravijo svojo funkcijo, imajo avtomobilski brisalci specifično zasnovo.

Kateri so ključni sestavni deli brisalcev za avto

Brisalci za avto so v osnovi sestavljeni iz treh ključnih komponent. Prva komponenta je elektro motor, ki poskrbi za premikanje avtomobilskih brisalcev, pri čemer lahko izbiramo med različnimi hitrostmi brisanja.

kakovostni avtomobilski brisalci
Če ste pogosto za volanom in se odpravite na pot ne glede na vreme, potem so kakovostni brisalci za avto edina možna rešitev, saj so prilagojenih zahtevnejšim razmeram.

Avtomobilski brisalci imajo tudi roko brisalcev, ki zagotavlja ustrezen pritisk brisalcev na površino vetrobranskega stekla, na njih pa so tudi nameščene metlice brisalcev za avto. Metlice so tretja komponenta brisalcev za avto, katerih glavna naloga je odstranjevanje vodnih kapljic in umazanije. Metlice brisalcev za avto so izdelane iz gume, zato zahtevajo redno vzdrževanje oziroma pravilno uporabo ter menjavo, ko je to potrebno. 

Pravilna izbira brisalcev za avto

Popolnoma logično je, da se avtomobilski brisalci sčasoma poškodujejo ali obrabijo. Med najbolj pogostimi znaki obrabe so trda ali poškodovana guma, škripanje, glasno delovanje, puščanje sledi, preskakovanje, slabo odstranjevanje umazanije in puščanje umazanije.

Rezervni deli za avto na spletu. Med njimi lahko najdete tudi kompatibilne brisalce.

Ko je čas za menjavo avtomobilskih brisalcev, je najpogosteje potrebno zamenjati metlice brisalcev za avto. Če ste pogosto za volanom in se odpravite na pot ne glede na vreme, potem so kakovostni brisalci za avto edina možna rešitev, saj so prilagojenih zahtevnejšim razmeram.

V isti kategoriji: