Mizice za dnevno sobo

Že veste, kakšna mizica bi najbolj ustrezala vaši dnevni sobi? Pri izbiri klubske mizice je zagotovo treba upoštevati nekaj pravil, ki vam jih predstavljamo spodaj. Tako boste lažje izbrali pravo. Takšno, s katero boste popolnoma zadovoljni in ki bo ne le lepa, ampak tudi funkcionalna. Preberite si torej naše nasvete za nakup klubske mizice, nato pa se odpravite na lov za njo v široki ponudbi različnih modelov, ki čakajo na vas!

Kako opremiti dnevno sobo?

Podobno kot pohištvo vsake jedilnice sestavljajo mize in stoli, splošno pohištvo za dnevno sobo zagotovo obsega kavč oziroma sedežna garnitura, vse ostalo v prostoru pa je stvar osebne odločitve in želja. Pogosto se v dnevni sobi znajde tudi omara ali konzola za televizor, seveda pa je lahko dnevna soba opremljena tudi z drugim pohištvom, omarami, policami, vitrinami, fotelji ter preostalimi elementi. V bližini sedežne garniture oziroma kavča je dobro imeti kakšno odlagalno površino v obliki klubske mizice ali vsaj kakšne poličke. Nanjo lahko odložimo kozarec, daljinec, telefon, skodelico s kavo, časopis ali kaj drugega.

Tabure namesto klubske mizice

Nekateri namesto mizice v dnevni sobi uporabljajo kar tabure. To je dobra rešitev predvsem za majhne dnevne sobe, saj ima tako tabure dvonamensko funkcijo. Vedeti pa je treba, da je kljub temu pametno investirati v nakup tega pomembnega kosa pohištva za dnevne sobe – klubske mizice. To boste namreč včasih potrebovali tudi takrat, ko boste imeli noge na tabureju. Če je vaša dnevna soba majhna, so za vas primerne čisto majhne mizice, ki ne zavzamejo veliko prostora, a odlično opravljajo svojo funkcijo. Tako bo v vaši dnevni sobi dovolj prostora tako za kavč kot za mizico in tabure, vi pa se boste v njej počutili udobno in prijetno.

Nakup klubske mizice

Pri izbiri in nakupu klubske mizice ni dovolj le, da se odpravimo v prvo trgovino, kjer prodajajo pohištvo in izberemo enega od modelov, ki nam prvi pade v oči. Veliko pametneje je, če pred nakupom malo razmislimo, predvsem pa si na spletu ogledamo različne modele in njihove značilnosti. Pri nakupu je pametno gledati na naslednje lastnosti posameznega modela:

  • Funkcionalnost
  • Ujemanje z drugimi kosi opreme
  • Primerna velikost klubske mizice
  • Stabilnost oziroma zmožnost premikanja
  • Dodatna polica ali shranjevalni prostor
  • Enostavnost vzdrževanja

Izberite praktično in lepo!

Klubske mizice imamo v prvi vrsti v dnevni sobi zato, da nanje kaj odložimo. Šele, ko takšne mizice nimamo, ugotovimo, kako priročne so, saj se vedno najde kaj, kar bi lahko odložili nanjo. Prav zaradi tega je zelo pomembno, kako velike so in koliko prostora je na njih. Pri tem imajo nekatere mizice tudi posebno dodatno poličko ali celo dve, nekatere pa so opremljene celo s predali. To je vsekakor zelo praktično, prav tako pa dodatni shranjevalni prostor vedno pride prav ter poskrbi za lažje vzdrževanje reda. Klubske mizice vseh oblik in velikosti vas čakajo na volino.si!

Ena velika mizica ali kar dve?

Če imate zelo velik kavč ali  prostorno dnevno sobo, si lahko omislite ne le večje klubske mizice, ampak celo dve. Tako bo ena postavljena na enem koncu kavča, druga pa na drugem oziroma jih boste lahko poljubno predstavljali, če se bo pokazala potreba za to. Prav zato je včasih bolj praktično imeti dve ali tri manjše klubske mizice kot pa samo eno veliko. Lahko pa izberete tudi takšno na kolescih, ki jo boste po mili volji premikali tja, kjer jo boste v tistem trenutku potrebovali. Tako vam bo odlagalna površina vedno na dosegu roke, ne glede na to, na kateri del sedežne garniture se boste namestili.

Moderne oblike in dizajn

Sodobne klubske mizice niso več le kvadratne ali ovalne oblike, ampak so na voljo v različnih verzijah. Večinoma so minimalistično oblikovane, zaradi česar jih ni težko kombinirati z drugimi kosi pohištva oziroma drugo opremo dnevne sobe. Na voljo so v različnih barvnih kombinacijah, med katerimi je veliko bele in veliko barve naravnega lesa. Zelo modne so tudi steklene mizice, ki delujejo še posebej lahkotno in elegantno. Čeprav ima marsikdo občutek, da je steklo težavno za čiščenje in vzdrževanje, pa v resnici ni tako, saj se takšne steklene klubske mizice lahko le enostavno obriše s krpo. Podobno velja za druge sodobne materiale, ki so s tega vidika odlična izbira, saj omogočajo hitro in preprosto čiščenje.

Kako najhitreje do nakupa ali najema stanovanja v Ljubljani? Več v naslednjem članku …

V isti kategoriji: