Očala kot pripomoček za izboljšanje vida ali kot modni dodatek

Posebna vrsta očal so bralna očala, ki so namenjena posameznikom, ki vidijo slabše vidijo manjše črke. V primeru gledanja na daleč ne pomagajo, narejena so namreč posebej samo za gledanje na blizu, torej za branje.

Navadno se bralna očala nosijo nekoliko nižje, in sicer na nosnem korenu, ker jih potrebujete zgolj za branje drobnega tiska. Seveda pa imajo vnaprej narejena očala za branje kar nekaj slabosti oziroma pomanjkljivosti. Med drugim so stekla nekakovostna, slika je nekoliko popačena, dioptrija je nepopolna, netočna optična razdalja.

Poudarite svoje oči s kontaktnimi lečami, ki vam prinašajo popoln vid in brezskrbnost skozi ves dan.

Izbira kontaktnih leč

Če želite imeti kontaktne leče, lahko na trgu izbirate med kar nekaj ponudniki oziroma proizvajalci. A še preden se odločite za nakup, dobro razmislite, kako dolgo in kako pogosto jih nameravate uporabljati. Zavedati se morate, da obstaja ključna razlika, kar se tiče nošenja kontaktnih leč. Vprašajte se torej, ali jih boste nosili oziroma uporabljali od jutra do večera, in to neprekinjeno, ali pa samo ob posebnih priložnostih, na primer ko ste telesno dejavni.

Raziskave kažejo, da kontaktne leče pri ljudeh vendarle niso tako zelo priljubljene, kot se morda zdi. Veliko ljudi se raje odloča za korekcijska očala. Zakaj je temu pa tako? Eden od razlogov naj bi bil na primer ta, da z lečami lahko precej težje vidite kot pa z uporabo očal. A strokovnjaki se s tem verjetno ne bi povsem strinjali.

Primerjava med korekcijskimi očali in kontaktnimi lečami

Če kontaktne leče uporabljate na pravilen način oziroma če pravilno sledite vsem zahtevam, potem lahko dosežete povsem enako ostrino, kot bi jo dosegli s korekcijskimi očali.

Seveda kontaktne leče prinašajo tudi številne prednosti. Ena od njih je na primer ta, da uporabnik pri številnih zadevah in aktivnostih nikakor ni omejen, kot bi bil z uporabo očal. Potrebno pa je seveda vzpostaviti stik s primernim vstavljanjem in odstranjevanjem ter nego kontaktnih leč.

V isti kategoriji:

    None Found