Nasveti za učinkovito tiskanje s Canon tiskalniki

Canon svojim odjemalcem nudi široko paleto različnih modelov tiskalnikov, ki so primerni tako za mala kot velika podjetja ter gospodinjstva. Njihova ponudba obsega tako laserske kot brizgalne tiskalne naprave. Glede na to, da ti dve napravi uporabljata popolnoma različno tehnologijo, so v podjetju razvili tudi ustrezne Canon kartuše in tonerje. Ne glede na to, kakšen način tiskanja je v uporabi, bo vsaka tiskalna naprava ustvarila črko, nalepko in natisnjeno sliko.

Pri tem je laserska tehnologija tiskanja pogosto hitrejša od brizgalne tehnologije. Na primer, Pixma laserska tehnologija dosega takšno hitrost, da natisne 15 strani na minuto s črno belim izpisom in 10 strani na minuto v barvnih odtenkih. Canon laserska tehnologija tiskanja deluje tako, da s topljenjem suhih delcev  v tonerju tiska na papir. Zaradi tega so njihovi izpisi izjemno stabilni in dolgotrajni. Brizgalna tehnologija tiskanja pa uporablja črnila na osnovi barvil, ki sicer lahko zbledijo ali se razmažejo, vendar hkrati nudijo odlično kakovost slike.

Nasveti za učinkovito upravljanje s Canon tehnologijo tiskanja

Tonerji in Canon kartuše imajo pri upravljanju tehnologije tiskanja pomembno nalogo, saj skrbijo za to, da je tiskanje čim bolj kakovostno, učinkovito in daje dobre rezultate. Pri izbiri najbolj ustreznega tonerja ali Canon kartuše se lahko obrnemo na spletno trgovino www.toner123.si, kjer nudijo široko izbiro za različne tiskalnike, kot so Canon BJC, FAX, IR, I-Sensys, I-series, LBP, Multipass in Pixma. Canon kartuše za tiskalnike Pixma so še posebej popularne, zato vam bodo na omenjeni spletni strani svetovali, kateri toner je najbolje izbrati, glede na posamezen model naprave za tiskanje.  

Da bi bilo upravljanje in uporaba Canon tehnologije tiskanja čim bolj enostavna in priročna, smo v nadaljevanju pripravili nekaj nasvetov. Pri tem je potrebno upoštevati določene zakonitosti tiskanja, vzdrževanja, vstavljanja papirja in rokovanja z napravo. Nasveti za učinkovito tiskanje in upravljanje naprave se navezujejo na:

  • Stanje naprave pred tiskanjem
  • Pravilno vstavitev papirja
  • Nastavitve papirja pred tiskanjem
  • Pravila za ohranjanje visoke kakovosti tiskanja

Pred tiskanjem je potrebno preveriti stanje naprave

Najprej preverimo glavo naprave za tiskanje, pri čemer je pomembno, da glava ni zamašena. Da bi preverili,  ali je glava zamašena, natisnemo potrditveni vzorec. Nato moramo preveriti, ali je notranjost naprave obarvana s črnilom. Po tiskanju velikih količin ali pri tiskanju brez robov na papirju, obstaja verjetnost, da se to območje razmaže s črnilom. Tako je najbolje, če v notranjosti naprave očistimo tudi spodnjo ploščo.

Pravilno vstavljanje papirja v kaseto tiskalne naprave

Pravilno vstavljanje papirja v kaseto tiskalne naprave je pomembna naloga, saj s tem poskrbimo za to, da bo natisnjen izdelek pravilno poravnan in da se papir pri tiskanju ne bo zvil. Najprej moramo pogledati, ali je papir naložen v pravilni smeri. Pri tem pa papir v kaseto naprave vstavljamo vedno s strani, kjer je oznaka print. Poskrbeti moramo tudi za to, da papir ni zvit, saj bi to lahko povzročilo zastoj papirja pri tiskanju. Zato upognjen papir poravnamo in ga ponovno vstavimo v kaseto.

Preverjanje nastavitev papirja pred tiskanjem

Ustrezne nastavitve papirja lahko spreminjamo na nadzorni plošči tiskalne naprave ali v računalniškem programu. Pri tem obstajajo različne vrste papirja, kot je na primer papir s posebnim površinskim premazom za tiskanje fotografij ali pa papir, ki je primeren za tiskanje na dokumente.

Canon kartuše omogočajo tiskanje na mnogo različnih vrst papirja, vendar moramo hkrati v programu tudi urediti ustrezne nastavitve papirja, da bo tiskanje zagotavljalo optimalno kakovost slike. Neustrezne nastavitve papirja namreč lahko povzročijo slabo kakovost slike, praske na natisnjeni površini ter zamegljene in neenakomerne barve.

Skrb za ohranjanje visoke kakovosti tiskanja

Pri zagotavljanju optimalne kakovosti tiskanja moramo preprečiti, da bi se tiskalna glava sušila ali se zamašila. Tako kot konica flomastra postane čez čas suha in neuporabna, tako se tudi tiskalna glava lahko posuši ali zamaši in je zato kakovostno tiskanje onemogočeno. Največkrat se to zgodi, ko se toner ne uporablja dlje časa, zato je priporočljivo, da tiskalno  napravo uporabimo vsaj enkrat mesečno.

Če pa ste ugotovili, da je tiskalna glava že zamašena in suha, tedaj nastalega stanja ne morete popraviti, zato se je najbolje obrniti na spletnega prodajalca toner123.si, kjer vam bodo svetovali pri izbiri nove in cenovno ugodne kartuše za vaš model Canon tiskalnika.

V isti kategoriji: