Gostovanje spletnih strani – ponudniki in storitve

Na spletu lahko najdemo številne ponudnike, ki ponujajo pakete, ki vključujejo gostovanje spletnih strani. Cene za tovrstno storitev so različne, stroški so povezani predvsem z vrsto in količino gostovanja. Najnižja cena je približno 1 € na mesec, seveda pa je lahko plačilo tudi višje, v kolikor imamo specifične želje glede ponudbe oziroma storitev.

Poleg samega najema prostora na spletnem strežniku s tem pridobimo tudi možnost upravljanja nadzorne plošče cPanel, dostop do spletne pošte in neomejeno številno poštnih predalov. Prav tako to vključuje izdelavo varnostnih kopij, skripto CGI, PHP, Perl in SSI ter zaščitene mape.

Izbira ponudnika za gostovanje spletnih strani

Ker lahko na spletu najdemo pestro ponudbo gostovanj spletnih strani, je ključno, da izberemo ustreznega ponudnika. Pri tem je smiselno, da smo pozorni na nekaj dejavnikov. Ponudnik gostovanja mora poskrbeti za ustrezno tehnologijo – uporaba zastarele tehnologije in počasnih diskov bo namreč vplivala na to, da bo spletna stran delovala počasi, kar pa je za obiskovalca spletnih strani moteče.

VPS strežnik omogoča večjo zasebnost in nadzor nad delovanjem spletne strani.

Prednosti VPS serverja

VPS server omogoča VPS gostovanje – gre za spletni zasebni strežnik, ki deluje tako, kot da bi si imeli svoj lasten server, le da je cenejši od dejanskega nakupa zasebnega strežnika. Samostojen nakup spletnega serverja bi od nas terjal precejšnji finančni vložek, obenem pa je potrebno za ustrezno delovanje imeti tudi strokovna znanja. Z najemom prostora na VPS strežniku pa fizičen strežnik in porabo električne energije ter stroške tehnične podpore delimo z drugimi uporabniki, posledica pa je cenovna ugodnost tovrstne storitve.

Za VPS strežnik se odločajo predvsem večja podjetja, ki imajo v lastni spletne trgovine in želijo večji nadzor nad delovanjem spletne strani ter zasebnost podatkov, ki jih posedujejo. Prav tako VPS server zagotavlja zasebnost in večjo fleksibilnost – za to se torej odločajo tudi razvijalci spletnih aplikacij ter drugi, ki imajo specifične potrebe in želje pri samem delovanju spletne strani.

V isti kategoriji: