Ročne ure za elegantne in urejene moške

Moška ura mora biti elegantna, saj so ročne ure za moške načeloma nekoliko večje od ženskih modelov. Zaradi tega je še posebej pomembno, kako so oblikovane, saj zaradi velikosti moške ure hitro lahko delujejo kar malo preveč robustno. Zato mora biti pri dizajnu ročne ure eleganca na prvem mestu, saj bo tako izbrana moška ura res prišla do izraza. 

Za eleganco poskrbijo tudi različni detajli moške ure, skrbno izbran pašček in vse ostale lastnosti, zaradi katerih se je kar težko odločiti, kateri model ročne ure izbrati, saj lahko najdete veliko lepih. Poleg tega pa je glede na zadnje modne trende moška ura že skorajda obvezna, zato je čas, da jo začnete nositi tudi vi oziroma da se odločite za nakup nove.

Kakšna mora biti moška ura?

Vsak moški ima seveda svoj okus, a trenutni trendi narekujejo, da mora biti sodobna moška ura predvsem elegantna. Četudi gre za bolj športno uro, je eleganca moške ure zelo pomembna. Poleg tega pa tudi moški vedno bolj cenijo različne detajle, ki so bili nekoč značilni bolj za ženske ročne ure. Najpomembnejše pa je seveda to, da je izbrana moška ura čim bolj udobna. 

K udobju moške ure v največji meri pripomore sam pašček, ki naj bo ravno pravšnje velikosti oziroma zasnovan tako, da se ga zlahka nastavi na različne dolžine. Pri tem je zelo pomemben tudi material, ki prav tako vpliva na to, kako udobno bo nošenje. Poleg tega pa običajno uporabniki cenijo tudi to, da izbrana moška ura poleg prikazovanja časa omogoča še druge funkcije, kot so na primer:

  • – prikazovanje datuma,
  • – kronograf,
  • – alarm,
  • – štoparica,
  • – lučka.

Funkcionalne ročne ure

Lahko bi rekli, da moški poleg elegance cenijo tudi funkcionalnost, zato mora biti takšna tudi njihova moška ura. Torej ni pomemben le videz, ampak tudi praktičnost in uporabnost. Zaradi tega so jim že omenjene dodatne funkcije moške ure zelo pomembne in večina si jih želi ročne ure, ki bi bila več kot le to, saj se zavedajo, kako prav jim pridejo alarm, štoparica in ostale dodatne funkcije. Poleg njih pa k funkcionalnosti same ročne ure zelo pripomore tudi njena vodoodpornost, zato je večina modelov prilagojena tudi temu. 

Moške ure atraktivnega videza

Kakšne moške ure so trenutno najbolj moderne? Če želite slediti modnim trendom, imate pri izbiri moške ure na voljo kar nekaj možnosti izbire. Lahko bi namreč rekli, da so po eni strani modne zelo robustne ure s kovinskimi paščki, ki imajo nekakšen retro videz in ki so opremljene z velikimi številčnicami ter dodatnimi funkcijami. Lahko so v zlati ali srebrni barvi, številčnice pa so lahko klasične, z urnimi kazalci, ali pa kar digitalne, kar še posebej cenijo moški, ki se navdušujejo nad tehnologijo.

Po drugi strani pa so zelo modne tudi bolj elegantne moške ure, ki imajo tanjše paščke iz usnja, platna ali drugih materialov. Med njimi prevladujeta klasični črna in rjava barva, zanimivo pa je, da so trenutno zelo v modi tudi črne številčnice. Te namreč zelo pripomorejo k elegantnemu videzu in hkrati uri dodajo nekoliko bolj unikaten videz. Takšna moška ura je lep modni dodatek, ki poskrbi za urejen videz. Še posebej so takšne ročne ure cenjene v poslovnem svetu, kjer je sicer lepo oblikovana in skrbno izbrana moška ura skoraj nujna. Z njo namreč pokažete svojo urejenost pa tudi osebni slog.

Kaj paziti pri nakupu ure?

Ročne ure se zelo razlikujejo med seboj in obstaja veliko čudovitih modelov, ki so prilagojeni različnim okusom in željam, pa tudi trenutnim modnim trendom. Če jo kupujete zase, vam med njimi ne bo težko najti nečesa, kar vam je res všeč, v primeru, da bo izbrana moška ura darilo za koga, za katerega bi želeli, da bi jo z veseljem nosil, pa je izbira malo težja. Pri nakupu ročne ure morate vsekakor upoštevati okus obdarovanca in to, za kam bo uro nosil. 

V poslovnem svetu namreč tudi glede moške ure veljajo drugačna pravila kot drugje, pri nošenju moške ure v prostem času pa tako ali tako ni nobenih omejitev. V kolikor razmišljate o nakupu moške ure za darilo, vam priporočamo, da obiščete spletno trgovino rocneure.si in si ogledate številne lepe modele po ugodnih cenah!

V isti kategoriji: