Vzdržljiva in kakovostna industrijska svetila

Tehnologija osvetljevanja je v zadnjem desetletju tehnološko močno napredovala. Izbiramo lahko med različnimi LED in drugimi žarnicami, ki porabijo zelo malo električne energije. Zato so tudi industrijska svetila postala bolj dostopna in ekonomična pri svojem delovanju. Najbolj jih potrebujemo pri osvetljevanju večjih delavnic, tovarn, garaž, igrišč in drugih večjih površin, kjer je potrebno pokriti večji del prostora z ustrezno svetlobo. Primerno osvetljen notranji ali zunanji prostor zmanjša utrujenost, poveča varnost in omogoča bolj učinkovito delo. Obenem pa poskrbi, da so vidne vse malenkosti, ki bi lahko povzročale nevarnost poškodb ali drugih nezaželenih dogodkov.

Industrijska svetila z višjo energetično učinkovitostjo

Vedno več novejših stropnih, stenskih in drugih luči uporablja tehnologijo polprevodnikov. Omenjena tehnologija deluje tako, da preko različnih kovin spusti električni tok, kar ustvari svetlobo. Pravimo ji tudi LED tehnologija osvetljevanja. Vedno bolj jo uporablja avto in računalniška industrija, saj se uporablja za izdelavo žarometov, osvetljevanju zaslonov in podobno. Zelo zaželena pa je tudi v industrijskih svetilih, saj porabi zelo malo električne energije. 

Industrijska svetila lahko ustvarijo veliko več svetlobe
Industrijska svetila lahko ustvarijo veliko več svetlobe, kot tradicionalne izvedbe svetil.

Zaradi svoje sestave so LED industrijska svetila zelo energijsko učinkovita. Porabijo samo 10% energije žarnice z žarilno nitko. Ustvarijo pa tudi veliko več svetlobe, kar jih naredi primerne za praktično vsako uporabo.

Nizki stroški vzdrževanja

Vzdrževanje strojne in druge opreme lahko hitro povzroči velike stroške podjetjem. Ravno zato so novejša industrijska svetila izredno dobro naložba, saj imajo dolgo življenjsko dobo.

Senzorji gibanja omogočajo, da se luči v notranjem ali zunanjem prostoru prižgejo po potrebi in s tem znižajo stroške. Izognite pa se tem napakam pri vgradnji luči s senzorji gibanja.

Kakovostne komponente, vzdržljive žarnice in napajalnik poskrbijo, da samo svetilo deluje zelo dolgo časa. Tako se znižajo stroški vzdrževanja in močno poviša zanesljivost.

V isti kategoriji: