Vloga avtomobilske svečke

Prednosti kakovostnih avto svečk

Svečke za avto morajo biti torej kakovostne, če želimo dobro koristiti prednosti. Prva ključna prednost avtomobilske svečke je zmanjšanje obremenitve motorja ter izboljšanje njegovega dela med mirovanjem ter v času, ko je ohlajen. Navor vrtljajev v celotnem območju je povečan, dinamika ter prožnost motorja pa sta zato znatno izboljšana.

Tretja ključna prednost kakovostne avtomobilske svečke je ta, da sta poraba goriva ter emisija onesnaževanja zraka precej zmanjšani.

Najpogostejši povzročitelj zgodnje okvare svečke v avtu

Najpogosteje je glavni povzročitelj zgodnje okvare svečk v avtu kontaminacija s produkti nepopolnega izgorevanja ali pa obrabe elektrod. Vpliv na delovanje svečk ima tudi samo stanje motorja vozila. O stanju motorja torej lahko veliko povemo že z opazovanjem svečk.

Pregled svečke za avto morate izvajati po dolgem času delovanja motorja. Najbolje pa je, da svečke pregledate takoj, ko končate dolgo vožnjo oziroma potovanje.

Vzroki za prazen akumulator

Akumulator je naprava, ki spominja na posodo. V kemični obliki shranjuje električno energijo. To sprošča v obliki enosmernega toka. Vsi modeli svinčevih akumulatorjev so zgrajeni iz akumulatorskih celic. Te pa so sestavljene iz določenega števila pozitivnih in negativnih plošč. Med seboj so plošče ločene s separatorji.

Prazen avtomobilski akumulator
Prazen avtomobilski akumulator se lahko oživi s pomočjo polnjenja s polnilcem akumulatorjev

Precej pogost je pojav praznega avtomobilskega akumulatorja. To je lahko posledica najrazličnejših vzrokov. Pogosto je prazen avtomobilski akumulator posledica dotrajanosti.

Najpogostejši vzroki za prazen akumulator

Avtomobilski akumulator je lahko prazen tudi zato, ker alternator v vozilu ne deluje pravilno ali pa se je akumulator samopraznil. To pomeni, da je vozilo redko v uporabi ali pa se z njim stalno vozi le na krajše razdalje. Naprava se lahko izprazni tudi v primeru, kadar pozabimo izklopiti avtomobilske luči, radio ali pa kateri koli drug električni porabnik.

V isti kategoriji: