Uporaba mobilnika kot GPS naprave

Nobena skrivnost ni, da uporablja mobilni telefon z Android operacijskim sistemom veliko ljudi. Tržni delež omenjenega telefona je približno 85%. To pomeni, da sam sistem Android uporablja večina ljudi, ki si lasti pametni telefon. Tako obstaja mnogo različnih brezplačnih in plačljivih aplikacij za omenjen sistem. To pa nam ponudi na razpolago tudi različne aplikacije za navigacijo.

Navigacija za Android
Navigacija za Android nam omogoča navigacijo v avtomobilu

Velika razširjenost Android telefonov pomeni tudi, da so omenjene naprave ugodne za nakup (preverite na https://www.wayteq.si/si/). Tako so bolj zmogljivi mobilniki dostopni povprečnim uporabnikom. To pa je velika prednost, saj dodatna moč procesorja, pomnilnika in drugih komponent v telefonu vedno pride prav. Omenjena zmogljivost pa pride zelo prav v primeru uporabe aplikacije za navigacijo za Android.

Brezplačna in plačljiva navigacija

Navigacija za Android obstaja v brezplačni in plačljivi obliki. Odvisno je od funkcij, vmesnika in drugih lastnosti same navigacije, katere funkcije vsebuje.

Za večino ljudi so brezplačne oblike omenjenega programa popolnoma dovolj. Temu je tako, saj nam nudijo osnovne funkcije brez, da bi morali karkoli plačati. Z doplačilom pa si zagotovimo premium ali dodatne funkcije, ki so lahko:

  • Glasovno vodenje
  • Prikaz bencinskih črpalk
  • Prikaz vulkanizerjev in serviserjev

Odvisno je od same navigacije za Android, katere so plačljive in brezplačne funkcije. Večina programov nam nudi navigacijo za domačo in druge države brez, da bi od nas zahtevali plačilo. 

Vsaka navigacija za Android deluje brez težav na različnih telefonih. To pa zato, ker ne potrebuje veliko sredstev za delovanje. Je pa res, da močnejši pametni telefoni lahko lažje in hitreje izračunajo pot do cilja.

V isti kategoriji: