Čelade za motor so ključna varnostna oprema za vsakega motorista

Ohranjanje primernega nivoja varnosti med vožnjo motorja je vedno ključno. Res je, da je telo voznika izpostavljeno številnim naravnim in drugim elementom pri vožnji z motorjem. Še posebej nevarni so padci z motorja, saj skoraj vedno pride do poškodb glave. To je tudi razlog, da so čelade za motor obvezna oprema v mnogih državah po svetu. Ker varujejo glavo, rešijo na tisoče življenj vsako leto. Voznike majhnih in velikih motorjev pa tudi obvarujejo pred resnimi poškodbami glave. Na voljo imamo različne vrste omenjene zaščite za glavo, zato je pomembno, da poznamo osnovne razlike med različnimi izvedbami.

Čelade za motor nudijo izvrstno zaščito pred vremenom

Vožnja s kakršnim koli motorjem izpostavi celotno telo voznika različnim naravnim elementom. To je lahko moteče in hitro nevarno. Vedno je mogoče, da motoristu v glavo prileti kamenje, prah, insekti in dragi nezaželeni predmeti. Če nima zaščite za oči, je lahko udarec boleč in povzroči samodejni odziv ali umik glave, rok in drugih delov telesa v določeno smer. Tako lahko pride do nezaželene smeri vožnje motorja, kar ima lahko katastrofalne posledice. Veliko bolje je, če čelade za motor uporabljamo pri krajših in daljših vožnjah z motorjem. Na ta način ne obvarujemo samo glave, vendar celo svoje telo pred padci in drugimi nesrečami.

Najboljša čelada za motor za dež po mnenju več kot 5000 mnenj strank

Motoristične čelade zmanjšujejo jakost zvoka vetra

Moderne motoristične čelade izničijo moteč zvok vetra.
Integralne čelade motoristične čelade so narejene tako, da do velike mere izničijo moteč zvok vetra.

Med vožnjo z motorjem moramo ohranjati visoko mero osredotočenosti na cestišče. Zato je ključnega pomena, da odstranimo čim več motečih dejavnikov, ki bi nas motili pri vožnji. Pri hitrejši vožnji lahko zračni upor vetra ustvari dokaj veliko zvoka. Moderne motoristične čelade pa so narejene tako, da do velike mere izničijo moteč zvok vetra, kar je velika prednost.

V isti kategoriji: