T-shirt majice so bile najprej prepoznane kot kos spodnjega perila

Verjetno ne veste, da so bile T-shirt majice oziroma bombažne majice s kratkimi rokavi sprva prepoznane kot samo kos spodnjega perila. Obstajajo že vse od začetka dvajsetega stoletja in na začetku so bile torej takšne majice v resnici skrite pred radovednimi očmi.

Kasneje pa so se pojavile osebe, ki so povsem spremenile poslanstvo navadne majice s kratkimi rokavi. Postavile so jo namreč na piedestal. Če si torej želel biti kul, si moral imeti navadno bombažno majico s kratkimi rokavi. Pojavljati so se pričele majice z napisi.

Najbolj kakovostne t-majice.

Status uporniškega oblačila

Majica s kratkimi rokavi je na začetku hitro pridobila tudi status uporniškega oblačila. Če si torej nosil majico, si s tem pokazal neko držo, odnos do življenja. Z majicami torej ljudje niso kazali samo pripadnosti neki določeni glasbeni skupini oziroma zvrsti ali pa morda gibanju, temveč so z njimi kazali tudi celotni odnos do življenja.

V šestdesetih letih prejšnjega stoletja so bile T-shirt majice okraševane z najrazličnejšimi napisi pa tudi ilustracijami. Tako se je rodila industrija tiskanja majic.

t-shirt majice za potisk
Majica s kratkimi rokavi je na začetku hitro pridobila tudi status uporniškega oblačila.

T-shirt majice s simboli glasbenih skupin

Če imate doma slučajno majico s kratkimi rokavi iz prve svetovne koncertne skupine Rolling Stones, ima takšna majica kar nekaj vrednosti. V resnici so majice s simboli glasbenih skupin vedno najboljša investicija za prav vse generacije.

Majice z emblemi popularnih glasbenih skupin prav tako postajajo zbirateljski artikli. Dobivajo pa tudi status sentimentalnega predmeta. Verjetno tudi sami hranite kakšno majico iz preteklosti, na primer iz osnovne ali pa srednje šole.

Več si preberite v članku na povezavi https://www.fenomenolosko-drustvo.si/t-shirt-majice-so-bile-najprej-prepoznane-kot-kos-spodnjega-perila/

V isti kategoriji: