Čudoviti motivi, s katerimi lahko okrasite stene

Samolepilne tapete so spet v modi, le da so dandanes motivi na njih bolj raznoliki kot kadar koli prej! Poleg klasičnih motivov v sodobni preobleki so zato na voljo še številne druge možnosti, s katerimi lahko popestrite dnevno sobo, kuhinjo, jedilnico, hodnik, spalnico, otroško sobo ali kak drug prostor. Enak učinek s še manj dela pa boste dosegli, če v kakšnega od prostorov namestite stenske nalepke, ki jih lahko kombinirate z različnimi barvami stene v ozadju ter s tem dosežete raznolike učinke.

Samolepilne tapete nekoč in danes

Starejše generacije se še spomnijo časov, ko so samolepilne tapete krasile skoraj vsak dom. A te samolepilne tapete so bile popolnoma drugačne kot danes. Njihovo lepljenje je bilo zamudno, težko jih je bilo lepo namestiti, še težje pa jih je bilo odlepiti. Danes to na srečo ne drži več, saj so sodobne samolepilne tapete zasnovane precej drugače, zato so veliko bolj prijazne za lepljenje, pa tudi lažje se jih odstrani. Poleg tega pa je danes na razpolago veliko več motivov in barv kot nekdaj, ko so imeli na stenah vsi skorajda enake samolepilne tapete.

Tapete z videzom okrasnega kamna in številni drugi motivi

Sodobne samolepilne tapete se od tistih nekdaj razlikujejo tudi po motivih. Izbirate lahko med takšnimi, ki so videti, kot da je stena prekrita z okrasni kamnom, opekami, lesom ali keramičnimi ploščicami. Na voljo so samolepilne tapete s fotografijami prelepih plaž, pisanih motivov, geometrijskih vzorcev, vrtnic in še in še. Izbira je res velika in raznolika, predvsem pa vas bodo motivi navdušili s svojo inovativnostjo, saj takšnih najbrž na steni še niste videli. Z njimi bo vaš dom res nekaj posebnega. 

Stenske nalepke se hitro prilepijo in odlepijo

Stenske nalepke so odlična možnost za vse, ki bi radi popestrili kakšno steno na kar se da enostaven in cenovno ugoden način. Motivi, ki so na voljo, so zelo raznoliki, pa naj si gre za otroške motive ali tiste bolj elegantne in sofisticirane. Najbolje od vsega pa je, da se stenske nalepke lahko ne nalepijo le na steno oziroma zid, ampak tudi praktično  kamorkoli drugam. Tako lahko stenske nalepke krasijo vaše pohištvo, vrata ali na primer ogledalo. Lepljenje je res enostavno, prav tako pa se stenske nalepke zelo hitro lahko odlepi brez kakršne koli sledi.

Izbrati tapete ali nalepke?

Samolepilne tapete so vsekakor trenutno zelo modne tako pri nas kot po svetu, seveda pa vam ni treba slediti temu trendu, ampak poskrbite za to, da bo vaš dom tak, da se boste v njem čim bolje počutili. Če so vam samolepilne tapete ali motivi na njih všeč, pa jih uporabite in polepšajte svoj dom z njimi! V primeru, da temu ni tako, pa so dobra opcija tudi samolepilne stenske nalepke, ki ne prekrijejo celostne stene, ampak samo njen del, vendar pa so v primeru, ko bi želeli, da prostor diha, stenske nalepke prav zaradi tega lahko boljša možnost.

Za lažjo odločitev, kaj izbrati, smo vam pripravili seznam lastnosti oziroma razlik med nalepkami in tapetami. Za stenske nalepke je tako značilno:

 • so stenski dekor, ki polepša steno,
 • prekrijejo le del stene,
 • se jih hitro prilepi in odlepi,
 • lahko jih nalepite na poljuben način,
 • lahko se jih nalepi na steno, ogledalo, vrata, omaro …,
 • na voljo so tudi stenske nalepke s 3D učinkom,
 • so cenovno zelo ugodne.

Za samolepilne tapete pa je za razliko od dekorativnih nalepk značilno naslednje:

 • so trenutno zelo moderne,
 • prekrijejo celotno steno,
 • vzorec na njih se ponavlja v enakomernem ritmu,
 • njihovo lepljenje je enostavno, a terja malo več časa, kot če se odločite za stenske nalepke,
 • zlahka se jih tudi odstrani, če se jih naveličate.

Stenski dekor z izbranimi motivi

Spletna trgovina stenska-nalepka.si vam ponuja čudovite motive, s katerimi lahko okrasite vaše stene! Tako vam je na voljo raznolik stenski dekor, med katerim boste našli različne stenske nalepke izredne kakovosti, pa tudi samolepilne tapete priznanih proizvajalcev. Tako boste lahko svoj dom okrasili v skladu s svojimi željami in okusom ter ga naredili unikatnega in še bolj prijetnega za bivanje.

S stenskimi nalepkami lahko polepšate tudi otroško sobo, kjer vaš otrok preživlja svoj prosti čas. Ali veste da so kocke in steze za frnikole Hubelino poučne in tudi nadvse zabavne! Gre namreč za igračo, ki jo otroci enostavno obožujejo.

V isti kategoriji: