Kje kupovati hrano za mačke in druge male živali?

Ste v svoj dom na novo sprejeli katero od malih živali? Če da, potem ste verjetno že prej raziskali tudi to, kje bi lahko ves čas kupovali kakovostno hrano in druge izdelke zanjo. Pri nas se najpogosteje odločimo v dom povabiti psa ali pa mačko.

Hrana za mačke in druge male živali se v specializiranih prodajalnah, kjer jo je najbolje kupovati, ponuja v najrazličnejših vrstah in oblikah. Na splošno jo lahko delimo na suho, mokro in surovo. Že veste, katera je najprimernejša za vašega kosmatinca ali kosmatinko? Če ne, se o tem lahko posvetujete z veterinarjem ali pa s strokovno podkovanim in izkušenim prodajalcem trgovine za male živali.

Kombiniranje mokre in suhe mačje hrane

Najbolj kakovostna hrana za mačke je na voljo v specializiranih trgovinah, kjer boste lahko izbirali med številnimi vrstami, oblikami pa tudi okusi. Za mačke pa tudi druge živali je najbolje, da se ne odločite zgolj za eno vrsto hrane, temveč več vrst primerno kombinirate.

kakovostna hrana za mačke
Za vzdrževanje normalne, zdrave telesne teže bi morale mačke zaužiti od 24 do 35 kalorij hrane za mačke na dan na pol kilograma telesne teže. Za osemkilogramsko mačko bi to pomenilo 192 do 280 kalorij na dan.

V poseben prostor namestite vsaj dve posodici. V eni naj bo ves čas suha mačja hrana, torej briketi, v drugo pa lahko enkrat na dan daste mokro hrano. Pomembno je, da mačka mokro hrano in druge priboljške dobiva približno ob istih urah v dnevu. Kmalu vam bo postalo jasno, da mačke še toliko bolj ljubijo rutino.

Nikakor ne smete pozabiti niti na vedno čisto in svežo vodo. Posodo zanjo lahko postavite nekoliko odmaknjeno od posodic za hrano.

Kdaj mački ponuditi priboljške?

Med drugim hrana za mačke vključuje tudi najrazličnejše priboljške. Teh je v trgovini za mali živali nepregledna množica, zato si le vzemite čas in presodite, kaj bi vaši kosmatinki najbolj ustrezalo. Če ugotovite, da ji kakšen priboljšek ne ustreza ravno najbolj, ga zamenjajte z drugim. Sčasoma boste spoznali, kaj mački najbolj ustreza.

hrana za mačke in priboljški
Zmernost je zelo pomembna pri hranjenju mačke, zato ji ne vrzite enega priboljška vsako minuto v dnevu – ne glede na to, koliko prosi! Priboljške lahko vključite v dnevni vnos kalorij poleg hrane za mačke in ji jih daste v ključnih trenutkih ali pa jim preprosto zagotovite zanimivost med obroki.

Vsekakor pa s priboljški za mačke ne pretiravajte. Takšno mačjo hrano ji ponudite le sem in tja. Poskrbite, da se bo mačka tudi primerno gibala. Če bo imela na dosegu veliko hrane in premalo gibanja, to seveda ne bo ravno najbolje za njeno počutje in ne nazadnje niti za njeno zdravje.

Najbolje obiskana trgovina za male živali

Če imate doma vsaj enega hišnega ljubljenčka, vam je verjetno povsem jasno, katera trgovina za male živali je vaša prva izbira. Morda pa nimate te sreče, da bi bila tovrstna trgovina v bližini vašega doma, zato morate hrano za živali kupovati kar po spletu. Slednje se pogosto izkaže za še boljšo odločitev, saj so izdelki za male živali pogosto cenovno dostopnejši.

trgovina za male živali na spletu
Če trgovina za male živali ni v bližini vašega doma, lahko hrano za živali kupite kar po spletu. To je pogosto še boljša odločitev, saj so izdelki za male živali pogosto cenovno dostopnejši.

Če pa še iščete svojo trgovino za male živali, potem lahko na spletu preverite, katere trgovine za male živali so najbolje obiskane. Pripravite torej seznam in preverite vso ponudbo. Ko se boste odločili za najprimernejšo izbiro, se lahko preko spleta ali telefonskega pogovora povežete s ponudnikom, ki vam bo rad odgovoril tudi na vsa dodatna vprašanja.

Akcijske ponudbe in drugi popusti v trgovinah za male živali

Trgovina za male živali vključuje izdelke, ki vas lahko stanejo kar nekaj denarja. In četudi nekateri izdelki za živali niso dragi, imate na dolgi rok s tem kar nekaj stroškov, saj morate za svojo žival nenehno kupovati hrano in številne druge izdelke.

K sreči številne spletne trgovine za živali nenehno ponujajo akcijske ponudbe in druge popuste, ki se lastnikom živali res splačajo. Sledite torej ugodnostim kar preko spleta in privarčujte nekaj denarja.

Najbolj priljubljeni izdelki trgovine za male živali

V trgovino za male živali se najpogosteje odpravimo, ko želimo svojemu hišnemu ljubljenčku kupiti nekaj zaloge hrane. Kaj hitro pa se pripeti, da nas v njej zamikajo tudi številni drugi izdelki, ki so videti nadvse prikupni.

Vabljeni na virtualni sprehod po fizični trgovini za male živali

Trgovina za male živali torej ne ponuja zgolj različne vrste hrane za živali, temveč v resnici čisto vse, kar naj bi domača žival potrebovala za prijetno, udobno in dovolj kakovostno življenje. Za mačke so na primer na voljo mačja drevesa, plezalniki, številne mačje igrače.

Za pse lahko izbirate med najrazličnejšimi ležišči, kletkami, igračami in še bi lahko naštevali. Na voljo so tudi izdelki, ki so posebej namenjeni za ptice, hrčke, zajce, kače in še bi lahko naštevali. Ne nazadnje pa vam trgovina za male živali lahko ponudi izdelke, ki so namenjeni posebej za lastnike živali, na primer kakšne simpatične kratke majice.

V isti kategoriji: