Spletno gostovanje brez prostorskih omejitev lahko cenejše, kot si predstavljate

Od preprostih spletnih strani do najzahtevnejših uporabnikov … 

To, koliko natančno boste morali odšteti za spletno gostovanje, je seveda odvisno od vaših potreb. Najcenejša možnost za spletno gostovanje so manjši paketi, ki so namenjeni zelo nezahtevnim uporabnikom, ki želijo postaviti le eno spletno stran. Takšni paketi obsegajo le najnujnejše, kar uporabnik potrebuje, zaradi česar predstavljajo tudi najcenejšo možnost.

Z naraščanjem zahtev za spletno gostovanje pa nato narašča tudi sama cena. Vendar pa je tudi znesek, ki ga je treba odšteti za najnaprednejše pakete, ki omogočajo poljubno število spletnih strani ali vzpostavitev spletne trgovine in pri katerih imate na voljo neomejeno prostora, še vedno praktično zanemarljiv v primerjavi z mnogimi drugimi stroški, povezanimi z vodenjem podjetja. 

Bolj pomembno je, da izbrani paket vsebuje prav vse, kar potrebujete. Ena od takšnih stvari je recimo SSL certifikat, o katerem bo v nadaljevanju še govora. Nekateri paketi že vsebujejo SSL certifikat, drugi pa ne. Enako velja za število možnih spletnih strani, število e-mail naslovov, pa tudi različne druge certifikate, saj SSL certifikat vsekakor ni edini pomemben za varno delovanje spletne strani.

V isti kategoriji: