Za nekatera delovna oblačila je pomemben tudi izbor barv

Ko vam kdo omeni delovna oblačila, navadno najprej pomislite na oblačila, ki izdelana iz močnejših materialov, prepletena s številnimi žepi, morda celo umazana. A tovrstni pojem predstavlja precej bolj širok nabor najrazličnejših kosov tekstila. Ko se razpravlja o njih, imamo v mislih tudi takšna oblačila, ki so videti izjemno elegantna.

Za delovna oblačila v službi praviloma poskrbijo delodajalci. Medtem ko ponekod oblačila niso povsem natančno predpisana, pa nekateri poklici narekujejo izjemno natančna navodila, v kakšna oblačila morajo biti oblečeni zaposleni. Prav tako je ključno tudi to, kaj nosijo na nogah. Poleg delovne obleke imajo ponekod zelo pomembno vlogo še delovni čevlji.

 Posebej zasnovana elegantna oblačila in delovne kape s potiskom
Posebej zasnovana elegantna oblačila in delovne kape s potiskom za pilote in stevardese.

Kaj je ključno pri izbiri oblačil za delo?

Na voljo so torej različna delovna oblačila. Nekatera med njimi so namenjena delu v notranjih prostorih, druga za delo na terenih oziroma v zunanjih prostorih. V prvi vrsti je ključno, da so vsa oblačila izdelana iz kakovostnih materialov in da so dovolj trpežna. Vsekakor pa oblačila za natakarja še zdaleč ne bodo enaka oblačilom, ki so na primer namenjena gradbenemu delavcu.

Strokovnjaki za prilagojena delovna oblačila, uniforme in promocijska oblačila

Seveda se delovna oblačila med seboj razlikujejo tudi glede na to, v katerem letnem času jih nosimo. Pozimi se nekaterim kosom pridružijo še takšni, ki poskrbijo, da je delavcu dovolj toplo. Priljubljene so na primer flis delovne jakne ali pa delovne jakne iz kakšnega drugega materiala. Lahko rečemo, da je pri izbiri oblačil za delo ključna izbira materiala pa tudi namena. Ne nazadnje pa je v določenih poklicih pomembna še izbira barve. Pomislite na primer na poštne delavce ali pa na lovce ali gozdarje.

V isti kategoriji: