Zaščita za aluminijasta platišča

Nova aluminijasta platišča nedvomno izgledajo vrhunsko. Ker so vsa aluminijasta avtomobilska platišča izredno lahka, to močno zniža celotno težo našega jeklenega konjička. S tem pa so omogočeni hitrejši pospeški in bolj dinamična ter odzivna vožnja. Neprevidni vozniki, robniki pločnikov in druge nevarnosti pa avtomobilska kolesa lahko okrušijo ali drugače vizualno pokvarijo. Tako je dobro, če imamo nekakšno zaščito, saj popravila aluminija predstavljajo precejšen strošek. Veliko je mogoče storiti, če uporabimo rim blades na kolesih našega avtomobila. Delujejo kot zaščiten sloj med površino platišč in elementi, ki jih lahko poškodujejo. Lahko jih namestimo na poprodajna kot tudi platišča, ki smo jih dobili z novim ali rabljenim avtomobilom.

Rim blades je mogoče hitro namestiti

Velika prednost rim blades obročev je ta, da jih je mogoče hitro namestiti doma v garaži ali tudi pri avto kozmetiku, mehaniku ipd. Za namestitev potrebujemo nekaj potrpežljivosti in ostro rezalno orodje, kot so nož, škarje ali klešče. Ko jih namestimo, dobijo aluminijasta kolesa dodaten sloj zaščite, ki deluje kot blažilnik med ovirami zunanjega sveta in kolesi našega avtomobila. S tem se močno zniža možnost, da bomo kolesa opraskali ali povzročili na njih drugo škodo. Enako pa rim blades obranijo kolesa avtomobila neprevidnih voznikov na parkiriščih in ljudi, ki lahko z nakupovalnimi vozički ali drugimi predmeti poškodujejo obrobe aluminijastih koles na našem avtomobilu.

obroči rim blades
Nova aluminijasta platišča nedvomno izgledajo vrhunsko.

Boljša vizualna podoba avtomobila

Obroče rim blades je mogoče dobiti v številnih barvah. Lahko se popolnoma zlijejo s tovarniško barvo koles. Veliko voznikov pa se odloči, da bodo omenjene obroče kupili v barvi, ki zelo dobro izgleda z barvo karoserije avtomobila in tudi platišč. Tako je mogoče ustvariti bolj prestižen izgled koles kot tudi celotnega avtomobila. Pogosto je tako, da avtomobilu dodajo bolj privlačen videz, ko namestimo rim blades na kolesa. S tem pa se mu vizualna podobna močno dvigne kot tudi ustvari bolj športen ali uglajen videz celotnega vozila.

Kaj pa jeklena platišča?

Jeklena platišča so izredno vzdržljiva. Tudi, če jih popraskamo ali ukrivimo, jih je mogoče hitro popraviti. Seveda pa to ne pomeni, da jih ni smiselno zaščititi. Večino omenjenih platišč je univerzalnih oblik, ki so si med seboj dokaj podobna. To je tudi razlog, da nam bodo pokrovi platišč nudili najboljšo zaščito pred številnimi nevarnostmi. Izbiramo lahko med mnogimi različnimi stili in barvami pokrovov za kolesa, ki pa se med seboj precej razlikujejo. Tako si lahko izberemo idealni videz, ki nam najbolj ustreza. 

Naš avtomobil je mogoče popestriti z generičnimi, športnimi, luksuznimi in drugimi pokrovi platišč. S tem pa tudi zaščitimo gume kot tudi vsa kolesa pred nepričakovanimi udarci, sončnimi žarki, vlago in drugimi naravnimi ter človeškimi dejavniki.

Zaščita notranjih komponent koles

Avtomobilska kolesa iz zunanjosti ne izgledajo kot nič posebnega. V resnici pa se v njih skrivajo številni avto deli, ki so ključni za zaviranje, pospeševanje in stabilno vožnjo avtomobila po cestišču. Avtomobilski diski, bobni, zavorne ploščice, roke ipd. se skrivajo v in okoli koles. To pa pomeni, da so vsi omenjeni in drugi avto deli izpostavljeni soncu, vlagi, blatu in drugim naravnim elementom. Kakovostni pokrovi platišč zaščitijo vse dele v avtomobilskih kolesih pred preveliko količino umazanije, kot tudi soncem, soljo ipd. S tem se jim življenjska doba podaljša, mi pa prihranimo na stroških popravila avtomobila na kratki in dolgi rok. 

Ker je pokrove platišč izredno preprosto namestiti, lahko to opravi vsak voznik doma. Pomembno pa se je zavedati, da moramo kovinski obroč za vsak pokrov platišča napeljati okoli njegove notranjosti, saj tako zagotovimo strukturno obstojnost. Če ne bomo uporabili priloženih kovinskih obročev, bodo plastične sponke pokrovov hitro popokale med namestitvijo ali vožnjo.

Zaščita platišč pozimi in poleti

Neglede na to, kakšna platišča imamo, jih je pametno primerno zaščititi. V zimskem času je najboljša zaščita platišč, narejenih iz aluminija, pranje. Sol, vlaga, sneg in drugi naravni elementi lahko povzročijo na aluminiju začetek oksidacije. To se pogosto zgodi na robovih, kjer se nato prično pojavljati majhni mehurčki. Korozija je resna težava, zato se priporoča redno pranje koles oziroma avtomobila. 

Zaščita platišč z rim blades
Neglede na to, kakšna platišča imamo, jih je pametno primerno zaščititi.

Poznamo pa tudi različne vrste zaščitnih premazov in nanosov. Lahko jih namestimo doma v garaži ali pa za to zaprosimo strokovnjaka. Kakršnakoli zaščita platišč iz aluminija je ključna, saj bomo tako ohranili njihov izgled in varnost. 

Kaj pa jeklena platišča v zimskem vremenu?

Jeklena platišča imajo načeloma veliko višjo vzdržljivost od aluminijastih. Sčasoma lahko prično rjaveti, vendar so bolj odporna na sol, led, prah ipd. Tudi, če prično rjaveti, je to samo površinska rja, ki ne vpliva na lastnosti platišč. Vseeno pa je priporočljivo, da jih operemo, kot tudi celoten avto v zimskem času. S tem zagotovimo, da se odstrani vsa sol in druge nečistoče, ki lahko povzročijo nezaželene učinke na karoseriji, platiščih, plastiki in drugih delih avta. Lahko bi rekli, da ima pranje najboljši učinek za zaščito platišč. Ni pa nič narobe, če se polastimo raznih sprejev, premazov in drugih zaščitnih tehnologij.

V isti kategoriji: