Avtomobilski kovčki za brezskrbne počitniške dni

Ko se vam bo zgodilo, da ne boste vedeli več, kam s prtljago in ko se vam bo zdel še tako velik prtljažnik premajhen, je čas za strešni kovček ali nosilec za različne predmete. Pri tem se morate vsekakor zavedati, da je taka sredstva potrebno pravilno namestiti, obenem pa še prilagoditi način vožnje z avtom. Če jih boste potrebovali le občasno, je morda bolj smiselno, da si jih izposodite.

Dodaten prostor v avtomobilu, ki vam ga lahko v največji meri ponudijo avtomobilski strešni kovčki, verjetno najbolj pogrešate v času, ko se odpravljate na aktivni dopust. Ne veste, kam bi pospravili vso kramo, ki jo nujno potrebujete. In ko prostora zmanjka, verjetno prav ničesar ne zmorete pustiti doma.

Prilagojen način vožnje

Strešni kovčki so torej odlična rešitev, da v svojem avtomobilu na zelo preprost način povečate prostor. Kljub temu pa se morate dobro zavedati, da se bo moral spremeniti tudi način vaše vožnje. To pomeni, da se boste morali izogibati sunkovitemu speljevanju in zaviranju ter vožnji v ovinke z veliko hitrostjo. Strešni kovčki avtomobil naredijo nekoliko težji, zavorna pot je posledično daljša. Pri tem morate povečati varnostno razdaljo.

Z uporabo strešnega kovčka se bo poznalo tudi pri porabi goriva. Kljub temu pa tudi to ne bo odtehtalo tega, da ste z njim pridobili kar nekaj dodatnega prostora. Ko strešni nosilec ne potrebujemo, ga je bolje sneti z avtomobila.

Nakup ali najem strešnega nosilca?

Če sodite med skupino ljudi, ki strešni kovček potrebujejo le občasno, potem je bolje, da si ga izposodite. Izposoja se vam najbolj izplača, če ga potrebujete enkrat na leto ali če pogosto menjate avtomobile.  Za najem se odločajo tudi osebe, ki nimajo primernega prostora za skladiščenje takih sredstev.

Največje zanimanje za nakup in najem strešnih kovčkov se kaže v poletnih mesecih. Nekoliko manjše zanimanje se v zadnjem času kaže za izposojo v zimskem času. Kljub temu pa je tudi za zimski letni čas še kako mikaven za nakup ali izposojo kovčkov za naše jeklene konjičke.

Pred nakupom preizkus na avtu

Na prodajnih mestih lahko pred nakupom ali izposojo strešne kovčke preizkusite na svojih avtomobilih. Prav tako vam prodajalci ponujajo povsem brezplačno montažo ter svetovanje.

Pri nakupu bodite pozorni tudi na ceno. Strešni kovčki s prostornino od 400 do 500 litrov, kar je za večino najbolj primerna velikost, stanejo nekje od 250 do 500 evrov.

Če se boste odločili za najem, je dobro vedeti, da najem strešnega kovčka za deset dni stane približno pet evrov na dan.

Strešni kovčki ali nosilci?

Če ste strastni kolesarji, ki tudi med počitnikovanjem ne morete brez kolesa, pa je morda bolje, da se odločite za strešne nosilce. Tudi ti so tako kot strešni kovčki zelo priljubljeni. Zanje pa se odločajo ljudje, ki veliko kolesarijo tudi v času svojega dopustovanja.

Cene za kakovostne strešne nosilce se gibljejo nekje med 150 in 200 evri. Njihov najem pa v povprečju stane tri evre na dan.

Kje kupiti najboljše strešne kovčke in nosilce?

Ne glede na to, ali se boste odločili za strešne kovčke ali nosilce, pa vam priporočamo, da njihov nakup opravite v spletni trgovini z avtomobilsko opremo Withcar.si.

Bogata in pestra ponudba v Withcar.si

Pot naj vas čim prej zanese na spletno stran trgovine Withcar.si. Sploh pa, če si želite imeti najboljši strešni kovček ali nosilec.

Kakovostni strešni kovčki proizvajalca Nordrive so trenutno ena od najboljših ponudb na trgu. Narejeni so iz odporne plastike. Ker so aerodinamično oblikovani, pripomorejo k veliko manjši porabi goriva. Izdelek pa je poleg vsega še zelo privlačen na prvi pogled.

Kovčki za avto Nordrive so narejeni tako, da vam omogočajo zelo preprosto odpiranje in zapiranje. Prav vsi modeli imajo tudi protivlomno ključavnico, kar jim daje še dodatno vrednost. Kovček boste lahko namestili na nosilce vseh dimenzij.

Strešni kovček Nordrive 330 L

Eden od najbolje prodajanih artiklov s področja strešnih kovčkov je strešni kovček Nordrive 330 L. Taka vrsta kovčka je ravno pravšnja, da boste vanj spravili vse potrebno, kar nameravate vzeti s seboj na dopust.

Kovček Nordrive 330 L je prav tako izdelan iz zelo kakovostne plastike. Ponaša se s prav posebnim premazom, ki strešnemu kovčku onemogoča praske. Zelo enostavno ga boste zaklepali. Njegova maksimalna bremenitev je 75 kilogramov. V kompletu boste prejeli strešni kovček, pripomočke za montažo ter navodila za uporabo.

V isti kategoriji: