Pogosti razlogi za izgubo podatkov

Restavriranje podatkov za podjetja

Izguba podatkov je škodljiva za vsakega posameznika. Za podjetja pa skoraj vedno predstavlja veliko poslovno škodo. Ob resnih napadih hekerjev ali večji okvari številnih računalnikov lahko podjetja utrpijo velikansko finančno škodo. Statistika to potrjuje, saj več kot 90% večjih in 70% manjših podjetij, ki so utrpela izgubo podatkov, si nikoli finančno ne opomore. Tudi, če preživijo omenjeno preizkušnjo, je velika možnost izgube poslovanja v naslednjih letih. 

Veliko je mogoče storiti, če opravimo restavriranje podatkov iz poškodovanih računalnikov oziroma trdih diskov, SSD-jev in drugih spominskih medijev. Mogoče je tudi povrniti podatke iz strežnikov in drugih računalniških naprav.

Ljudje se velikokrat odločijo za restavriranje podatkov iz okvarjenih medijev.

Restavriranje diska v primeru fizičnih poškodb

Novejša računalniška oprema je res zelo zanesljiva. Pri uporabi pa se stara in sčasoma izgublja to zanesljivost. Omenjena lastnost se zelo hitro pokaže pri trdih diskih, ki so neprestano v delovanju. Po približno 5-ih letih postanejo dokaj nezanesljivi za shranjevanje kritičnih podatkov za podjetja ali osebno rabo. 

Računalniški virusi lahko povzročijo ogromno škode

Današnji splet je poln nevarnosti v obliki virusov in hekerjev. Večina virusov ni narejenih, da nam poškoduje podatke. S svojim delovanjem onesposobijo naš operacijski sistem, kar prepreči, da bi se lahko računalnik uspešno zagnal. Če izgubimo sposobnost dostopa do naših datotek, bomo morda potrebovali reševanje podatkov.

Vedno bolj pogosto se dogaja, da nekateri virusi zaklenejo naše podatke z močnim šifriranjem. Hekerji nato zahtevajo odkupnino, če želimo ponovno dostopati do naših digitalnih vsebin. Strokovnjaki za restavriranje diskov nam lahko rešijo težave. Vedno je najbolje, da okužen računalnik čimprej odnesemo k profesionalnemu in usposobljenemu osebju v našem izbranem servisu.

V isti kategoriji: