Restavriranje podatkov iz različnih spominskih medijev

Trdi diski lahko razvijejo slabe sektorje

Vsak trdi disk je strogo preverjen v tovarni, kjer ga proizvedejo. Kljub temu pa lahko pri vsakodnevni uporabi razvijejo različne simptome, ki otežujejo normalno uporabo računalnika. V nekaterih primerih se zgodi, da na samem disku nastanejo slabi sektorji, ki nakazujejo na težavne dele na magnetni plošči, kjer se podatki ne morejo shranjevati.

Vsak trdi disk vsebuje dodaten prostor na svojih magnetnih ploščah, ki je namenjen odpravi izgube prostora in napak, ki jih povzročijo slabi sektorji. Če jih je samo nekaj na našem spominskem mediju, ni razloga za paniko. Če pa stanje napreduje, pa je čas, da naredimo varnostno kopijo naših podatkov. S tem zmanjšamo možnost, da bomo izgubili podatke. Vsi operacijski sistemi, kot so Windows, Linux, iOS in drugi imajo vgrajen program, ki pregleda trdi disk za njegovo zdravje. Če pa tega programa nimamo, pa obstajajo različne brezplačne in plačljive aplikacije z enakim namenom. 

Restavriranje podatkov poznamo v več nivojih

Dejstvo je, da nenadne izgube podatkov na trdih diskih, SSD-jih, strežnikih ipd. lahko močno prizadenejo določene posameznike in podjetja. To je tudi razlog, da bodo morda potrebovali prioritetno restavriranje podatkov, ki se posveti kritičnih primerom. Če pa se ne mudi, pa lahko restavriranje traja dalj časa. Tako poznamo:

Standardno restavriranje podatkov

To je storitev, ki je mišljena za primere izgube pomembnih, vendar ne časovno občutljivih podatkov. Povprečno lahko traja do 7 dni. Če pa je spominski medij res hudo poškodovan, pa je lahko ta čas tudi podaljšan.

Prioritetno restavriranje podatkov

V tem primeru so izgubljeni podatki zelo pomembni. Te storitve so večinoma poslužijo podjetja, ki želijo povrniti izgubljene informacije iz svojih trdih diskov in drugih medijev. Čas storitve traja nekje do 3 dni.

V isti kategoriji: