Učinkovita nega kože in obraza

Če ne skrbimo dovolj dobro za nego svoje kože in obraza, se to z leti ali pa že prej pokaže v obliki raznovrstnih težav. Naša koža je zagotovo videti precej starejše, suha, na njej se lahko pojavijo celo nezaželene tvorbe. Tega se večina med nami precej dobro zaveda, zato negi telesa posvečamo vse več časa. Pri tem pa je seveda najpomembneje tudi to, da uporabljamo povsem varne izdelke, ki so seveda tudi dovolj kakovostni.

Med nujne izdelke za nego kože in obraza sodijo tudi različne maske, pilingi ter še druga podobna sredstva. In čeprav smo kupili povsem primerno masko za svoj obraz in najbolj kakovostno med vsemi, jo je treba za najboljši učinek znati tudi ustrezno uporabljati.

Samo dobra maska za obraz lahko pomaga odstraniti nečistoče, ki se skrivajo pod zgornjo plastjo povrhnjice.

Izbira maske in pilinga za obraz in telo

V številnih specializiranih prodajalnah s kozmetičnimi produkti so vam na voljo tudi različni tipi mask za telo in obraz. Temu se pridružujejo tudi pilingi, toniki za obraz in še bi lahko naštevali. Če takšen izdelek kupujete prvič, je morda najbolje, da vam pri izbiri pomaga kar strokovno podkovano in izkušeno prodajno osebje.

Pri nakupu maske za obraz ali kakšen drug del telesa je v prvi vrsti pomembno, kakšen je vaš tip kože. Imate mastno, suho ali polmastno kožo? To vprašanje vam bo zastavil tudi prodajalec. Na podlagi odgovora vam lahko ponudi primerne izdelke za čiščenje in nego telesa. A še preden izbrano masko nanesete na obraz, ga je treba temeljito očistiti. Pri tem vam lahko pomaga kakovosten piling. Z njim boste lahko na hiter ter preprost način odstranili prav vse odmrle celice. Vaša koža bo po uporabi precej bolj mehka, voljna, videti pa bo vsaj nekaj let mlajše.

Ne pretiravajte z uporabo izdelkov za nego telesa

Piling telesa lahko naredite na vsake toliko časa. Opozoriti je treba na to, da takšna nega telesa ne sme biti preveč pogosta. Prav tako masko na obraz in druge dele telesa nanašajte enkrat do dvakrat na teden. To je namreč povsem zadosti, da lahko dosežete najboljše rezultate.

Tonik s kože lahko odstrani vse nečistoče, odmrle celice in odvečno maščobo.

Če vam kateri od izdelkov za nego telesa ne ustreza ravno najbolj, morate z njegovo uporabo takoj prenehati. Na trgu poiščite drug tovrstni izdelek, ki pa naj bo prav tako kar se da kakovosten in varen za samo rabo.

Zakaj je koristno uporabljati tonik za obraz

Tonik za obraz bi moral biti v resnici del vaše vsakodnevne nege. Predstavlja namreč zelo pomemben korak pri negi kože oziroma obraza. Uporablja se po čiščenju ter pred samim nanosom kreme. V preteklosti so takšen pripomoček priporočali za uporabo, ker je lahko ponovno uspešno vzpostavil pH ravnovesje kože po uporabi čistilca ali pa trdega mila. Kljub temu da so današnja sredstva za obraz precej bolj nežna, pa je sama uporaba tonika še vedno izjemno dobrodošla.

Tonik s kože lahko odstrani prav vse, kar je na njem ostalo po samem umivanju, na primer vodni kamen, odmrle celice, nečistoče, odvečne maščobe, ostanke ličil. Ne glede na omenjeno, pa se tonik za obraz ne sme zamenjati za običajno čistilno sredstvo. Potrebno ga je namreč razumeti kot dodana vrednost našemu lepotnemu ritualu.

Z uporabo tonika do želenega učinka

Dejstvo je, da brez tonika in kreme ne boste dosegli želenega učinka na svojem obrazu. Tonik za obraz nam služi tudi kot esencija in nosilec kreme oziroma emulzije. Zaradi uporabe tonika je naša koža vlažna, zato se krema precej bolje vpije v kožo, s tem pa tudi opravlja svojo funkcijo.

Tonik za obraz se uporablja tudi kot nosilec kreme oziroma emulzije. Naša koža je zaradi tonika vlažna.

Lahko torej rečemo, da tonik kožo pripravi na nanos serumov, krem oziroma emulzij. Brez njega namreč vsa vlažilna sredstva ne bi dosegala popolnega delovanja.

Tonik mora povsem ustrezati tipu kože

Vsekakor pa vsak tonik za obraz ni primerna izbira za vsakogar. Izbrati morate namreč takšen izdelek, ki bo povsem ustrezal tipu vaše kože. Če je vaša koža normalna ali pa suha, je najbolje uporabljati tonik, ki vsebuje rožnato vodo. Ta vlaži ter pomirja. Če je koža mešana ali pa mastna, najbolje koristi tonik, ki kožo temeljito prečisti, skrči pore in pomaga pri uravnavanju odvečnega sebuma.

Šele glede na pravilno izbrani tonik se lahko lotite pravilne nege svoje kože. V nadaljevanju pa ima zelo pomembno vlogo tudi dobro izbrana krema. Pri nakupovanju tovrstnih izdelkov bodite čim bolj zahtevni. Pri izbiri naj vam obvezno pomaga izkušeno ter strokovno podkovano osebje.

V isti kategoriji: