Državna pomoč pri nakupu računalniške opreme

Razvoj računalniške tehnologije je nedvomno mnogim izmed nas spremenilo življenje. Mnogo delovnih mest se dandanes zanaša na delovanje številnih računalniških sistemov za doseganje svojih ciljev. Veliko ljudi pa še dandanes ne zna pravilno uporabljati spleta in ne pozna osnovnega delovanja računalnika. To je tudi bilo glavno vodilo, da je državni zbor sprejel Zakon o spodbujanju digitalne vključenosti, ki je namenjen olajšavi nakupa računalnika številnim skupinam prebivalstva. Moderni prenosni računalniki so dandanes vedno bolj popularni. Obenem pa so izredno prijazni novim uporabnikom, ki se želijo seznaniti z uporabo spleta.

Prenosni računalniki so vedno bolj priljubljeni

Razvoj prenosnih računalnikov je močno napredoval v zadnjem desetletju. Na voljo imamo prenosnike, ki se lahko po moči kosajo z namiznimi izvedbami računalnikov, kar je izredno impresivno. Poleg tega je njihova nakupna cena močno padla, kar pomeni, da jih uporablja vedno več ljudi. Nekateri šolniki in starejši ljudje pa si težje privoščijo prenosnik, kar upočasni njihovo digitalno pismenost. To je bil tudi glavni povod za sprejetje Zakona o digitalni vključenosti. Omenjen zakon je sprejel državni zbor. Njegov namen pa je povečanje računalniške pismenosti mlajšim in starejšim prebivalcem na območju Slovenije.

Digitalni boni za nakup računalniške opreme.
Razvoj računalniške tehnologije je nedvomno mnogim izmed nas spremenilo življenje.

Digitalni boni bodo olajšali nakup računalnika

Državni zbor je sprejel več ukrepov za povečanje računalniške pismenosti na območju Slovenije. Del zakona so tudi digitalni boni, ki jih bodo lahko koristili osnovnošolci, dijaki in študentje. Z njimi si bodo lahko pomagali do obnovljenega, rabljenega ali novega računalnika. Boni predstavljajo olajšavo za družine, ki si morda težje privoščijo računalnik. Dandanes pa jih šolniki nujno potrebujejo za opravljanje številnih aktivnosti, kot je izdelava seminarskih nalog, učenje, dopisovanje preko elektronske pošte ipd.

Državni zbor je sprejel več ukrepov za povečanje računalniške pismenosti na območju Slovenije.

V isti kategoriji: