Kateri tip kosilnice je najbolj primeren za vaše potrebe

Če imate okoli svojega doma večji vrt ali morda travnik, je treba takšno površino primerno vzdrževati. Med drugim ima izjemno pomembno vlogo tudi košnja. Te pa se ne morete lotiti kar brez ustrezne naprave. Za to najpogosteje uporabljamo kosilnice različnih tipov.

Kakšen tip kosilnice je najustreznejši za vaše potrebe v okolici doma, verjetno že veste. Če ne, vam predstavljamo nekaj najpogosteje izbranih tipov naprav, ki se uporabljajo pri košenju trave.

Vrste kosilnic

Na začetku omenimo koso, ki še dandanes velja za tradicionalni pripomoček pri košnji. Verjetno jo kdaj pa kdaj koristno uporabite tudi sami. Sicer pa kosilnice v osnovi delimo na motorne, električne, takšne na nitko, na robotske, strižne in ne nazadnje še na traktorske.

Robotske kosilnice.

Daleč najbolj razširjena je motorna kosilnica. Je namreč izjemno mična in za delovanje ne potrebuje napajalnega kabla. Kar se tiče samega vzdrževanja pa tudi cene, pa so takšne kosilnice uvrščene daleč najvišje na seznam. Po drugi strani pa je električna kosilnica v primerjavi z motorno precej bolj čista, vendar za svoje delovanje nujno potrebuje električni tok. Navadno je takšna naprava precej težje vodljiva in premalo močna za nekoliko tršo travo.

kakovostne kosilnice za košenje trave
Daleč najbolj razširjena je motorna kosilnica.

Robotske in strižne kosilnice

Na trgu je na voljo tudi robotska kosilnica. Gre za najnovejši izum, ki ga poganja akumulator. Premika se po kolesih. Poznane so tudi tako imenovane strižne kosilnice. Označene so kot profesionalna vrsta kosilnic, ki se najpogosteje vključujejo še priključke za frezanje in podobna opravila.

Preberite si več v članku: https://www.sobica.si/kateri-tip-kosilnice-je-najbolj-primeren-za-vase-potrebe/

V isti kategoriji: