Motoristična oprema za daljše vožnje

Kvalitetna motoristična obleka in obutev

Kvalitetni motoristični škornji, rokavice, čelada in jakna so zelo pomembna oprema za voznike malih in velikih motorjev vseh vrst. To je nujna motoristična oprema, ki nam omogoča uživanje v vožnji, saj nas varuje pred raznimi nevarnostmi. Poglejmo si osnovne funkcije vsakega kosa omenjenega oblačila:

Čelada varuje glavo motorista

Čelada varuje naš najbolj pomemben in občutljiv del telesa. Vizir je namenjen ščitenju našega obraza pred žužki, letečimi kamenčki in razno umazanijo. Glavna naloga čelade pa je zaščita naše glave v primeru padca. Pomembno je, da si izberemo čelado, ki jo lahko udobno nosimo.

Motoristični škornji nudijo stabilnost našim nogam

Motoristični škornji so narejeni iz kvalitetnih in vzdržljivih materialov, ki nudijo našim nogam oporo in zaščito. Imajo pa tudi zaščitno komponento, saj stabilizirajo gležnje, kar jih dodatno zaščiti v primeru padca z motorja.

Moto kovčki
Od vsakega motorja bomo imeli veliko koristi, če ga opremimo z moto kovčki.

Moto kovčki nam olajšajo prevažanje raznovrstne prtljage

Od vsakega motorja bomo imeli veliko koristi, če ga opremimo z moto kovčki. To je najboljši način, da si zagotovimo dodaten prostor za prevažanje različne prtljage. Posebej uporabni so pri daljših vožnjah, saj v njih lahko pospravimo dodatno varnostno opremo, motorno olje, pijačo, hrano, spalno vrečo in mnogo drugih uporabnih stvari.

Moto kovčki dodajo tudi komponento varnosti naši vožnji, saj imamo lahko v njih pospravljen komunikator za zasilne situacije, dodaten telefon, dodatne baterije za telefon, GPS napravo ipd.

Če se odpravljamo na večdnevno uživanje v vožnji je možno v moto kovčke pospraviti tudi šotore različnih velikosti. Pri tem moramo upoštevati velikost samega šotora in kovčkov, da izberemo ustrezno velikost obeh predmetov.

Mehki in trdi kovčki za motor

Pri izbiri kovčkov za motor bomo imeli izbiro med mehkimi in trdimi izvedbami. Obe zvrsti imata svoje prednosti in slabosti. Za avanturiste se bolj priporočajo mehki kovčki.

V isti kategoriji: