Popolni posteljni okvirji za majhna stanovanja

Majhne hiše in stanovanja so omejitev za vlagatelje in je v tem primeru nujen ustvarjalen pristop k notranjemu oblikovanju. Nič drugače ni pri postelji, ki mora biti ne le udobna, temveč tudi praktična, na primer zaradi dodatnega prostora za shranjevanje. Kako izbrati posteljni okvir za majhen prostor? To boste kmalu izvedeli.

Kar zadeva materiale, je les najbolj priljubljena izbira za posteljne okvirje.

Posteljni okvir s prostorom za shranjevanje

Izkazalo se je, da je posteljni okvir odličen prostor za shranjevanje posteljnih kompletov ali zimskih oblačil izven sezone. Tak prostor v majhnih stanovanjih pogosto manjka, a kot kaže, lahko poskrbite zanj zahvaljujoč pravilno izbranemu okvirju. Zato je najbolje, če ima praktične, izvlečne posode ali pa omogoča dvig ležišča, pod katerim je pogosto tudi posoda.

Posteljni okvir, ki optično poveča prostor

V majhnih notranjostih je pomembno tudi igranje z barvami, da se prostor optično poveča. Najboljša izbira je svetel okvir, prekrit s posteljnino svetle barve. Če so poleg tega stene v nevtralnih barvah, se bo prostor zdel veliko večji.

Posteljnih okvirjev ne smete izbirati le zaradi udobja, temveč tudi zaradi njihovih dimenzij in dodatnih praktičnih funkcij. To je še posebej pomembno pri majhnih stanovanjih, ki jih je treba zelo spretno urediti.

Najpomembnejši vidik pri izbiri posteljnega okvirja je, da se prepričate, da je ustrezne velikosti za vaše ležišče. Če je okvir premajhen, vzmetnica ne bo ustrezno podprta in se lahko zvije ali celo zlomi. Če je okvir prevelik, bo okoli ležišča prazen prostor, zaradi česar bo postelja videti nenavadno in neprivlačno. Pri izbiri posteljnega okvirja je treba upoštevati tudi slog, ki ga želite izbrati. Želite tradicionalni ali sodobnejši posteljni okvir? Obstajajo tudi različne vrste posteljnih okvirjev, kot so postelje s platformo, postelje z baldahinom in sani. Vsak ima svoj edinstven videz, ki lahko vaši spalnici doda osebnost.

V isti kategoriji: