Zobne luske za doseganje prečudovitega nasmeha

Tanke keramične prevleke

Zobne luske so v resnici tanke prevleke, ki so izdelane iz kakovostne keramike. So v barvi zob, v glavnem pa se uporabljajo za zmanjšanje razmika med zobmi, za sanacije poškodovane zobne sklenine ali za močno obarvane zobe. Luske za zobe veljajo za stomatološki nadomestek, ki ima prvotno primarno estetsko vlogo.

Zobne luske se najpogosteje uporabljajo le pri osebah oziroma pri pacientih, ki imajo naravne in zdrave zobe. Zanje pa se na sploh odločajo ljudje, ki niso povsem zadovoljni z videzom ali barvnim odtenkom svojih naravnih zob. So keramične obloge na zobeh, ki zagotavljajo, da se spremeni oblika in barva zoba. Z njimi torej lahko na povsem učinkovit način odpravite pomanjkljivosti in s tem dosežete filmski nasmeh.

Ključne prednosti lusk za zobe

V zobozdravstvu so torej zobne luske tanke lupine iz keramike, ki se tesno prilegajo na strukturo zob. Obenem učinkovito prikrivajo prirojene ali pa pridobljene okvare sklenine, odkrušene dele zoba, vrzeli med zobmi in še nekatere druge spremembe njihove oblike.

Zobne luske so keramične prevleke
Zobne luske so v resnici tanke prevleke, ki so izdelane iz kakovostne keramike.

Porcelanska zobna obloga je sama po sebi izjemno močna. Posledično se ni treba bati, da so luske za žvečenje preveč krhke in kratkotrajne. Ker debelina zobne luske praviloma ne presega 0,7 milimetra, njihova namestitev ne zahteva grobega brusenja pa tudi ne odstranjevanja živca. Potrebno je odstraniti le tanko plast sklenine.

Najpomembnejše prednosti invisaligna

Nevidni zobni aparat se med uporabo praktično skorajda ne opazi. Njegova uporaba vam v primerjavi z drugimi vrstami tovrstnih aparatov omogoča bistveno boljšo ustno higieno. Enostavno se ga namreč lahko odstrani, na primer med obroki, med opravljanjem športnih dejavnosti, uporabo glasbenega inštrumenta.

Ena od ključnih prednosti je tudi precej manjše število kontrol pri ortodontu. Celotna obravnava pa kljub temu traja veliko manj časa kot pri uporabi fiksnega aparata za zobe.

V isti kategoriji: