Estetska kirurgija v ospredje postavlja holističen pristop obravnave pacienta

Sodobna estetska kirurgija v ospredje postavlja holističen pristop pacienta. Med najpogostejše estetske posege na primer sodijo rinoplastika, abderoplastika, face lift in augmentacijska mamoplastika oziroma povečava dojk.

Z rinoplastiko se preoblikuje oblika nosu

Med najpogostejše lepotne posege se vključuje tudi rinoplastika oziroma preoblikovanje nosu. Namen rinoplastike je poprava spremenjene oblike zaradi nesreče, prirojene deformacije ali pa izboljšanje videza normalnega nosu. Tu in tam se s pomočjo takšnega estetskega posega odpravijo tudi težave z dihanjem.

Uporaba botoksa je ena od najpomembnejših neinvazivnih pomlajevalnih tehnik. Ta ima navadno takojšnje učinke in preventivno učinkuje tudi na globoke statične gube ter brazde.

Kakšen lepotni poseg je face lift

Staranje pa je seveda kompleksen proces, na katerega vplivajo prehrana, genetika, izpostavljanje soncu, gravitacija in ne nazadnje še mišične kontrakcije.

Ko koža izgubi svojo elastičnost, to vodi v ohlapno, zgubano kožo na obrazu in vratu. Na srečo obstaja face lift, ki lahko zavrti kolo časa kar precej nazaj. Odlična novica je tudi ta, da tovrstni estetski poseg ne ustvarja tistega umetnega zategnjenega videza, ki je bil nekoč rezultat sicer že preživetih kirurških tehnik.

Odstranjevanje odvečne maščobe ali abderoplastika

S pomočjo abderoplastike se lahko na učinkovit način odstrani odvečna maščoba, povešen ter prevelik trebuh. Tudi naše trebušne mišice lahko postanejo ohlapne, na primer kot posledica nosečnosti ali neaktivnosti.

Uporaba botoksa v izkušenih rokah

Uporaba botoksa je ena od najpomembnejših neinvazivnih pomlajevalnih tehnik. Botox ima navadno takojšnje učinke in preventivno učinkuje tudi na globoke statične gube ter brazde.

Ker je sam postopek uporabe botoxa zelo preprost, se ga posledično poslužuje cela vrsta strokovnjakov. Ravno zato je še toliko pomembneje, da ste pri izbiri izvajalca kar se da previdni.

V isti kategoriji: